top of page
  • Foto van schrijverBessems Marketing Service

Mijn stage bij Bessems Marketing Service

Mijn naam is Kjell en ik volg de opleiding Marketing en Communicatie aan het Vista College in Maastricht. In deze blog deel ik mijn stage-ervaring bij Bessems Marketing Service en bespreek ik de diverse taken die ik mocht uitvoeren. Het was een aangename en leerzame omgeving waar ik veel nieuwe vaardigheden heb kunnen opdoen. Lees verder voor mijn volledige stage-ervaring.


Stagiaire Bessems Marketing Service

Het begin

Ik heb mijn stage van 2 maanden doorgebracht bij Bessems Marketing Service. In het begin moest ik beslissen waar ik mijn stage wilde doen, en toen stuitte ik op Bessems Marketing Service. Het kostte me niet veel tijd om te beslissen om daar stage te lopen, omdat het bedrijf me meteen aansprak vanwege mijn interesse in grafisch ontwerpen. Hoewel ik weinig wist over de rest van de aspecten, wekte het mijn nieuwsgierigheid. Vervolgens stuurde ik direct een e-mail naar Quiam Bessems, de eigenaar van het bedrijf. Binnen de kortste keren werd ik uitgenodigd voor een sollicitatie, en na een plezierig gesprek werd ik aangenomen.

 

Eerste maand

Mijn eerste dag bij Bessems Marketing Service betekende meteen aan de slag met iets compleet nieuws voor mij: ALT-teksten. Quiam legde me uit wat het was, kort samengevat draagt het bij aan SEO (Search Engine Optimization/zoekmachine optimalisatie), waardoor je beter zichtbaar wordt op Google. Een paar dagen later stond mijn eerste blog voor Bessems op de planning. Hoewel ik nog nooit eerder een blog had geschreven, ontdekte ik al snel de connectie met marketing en het belang van online vindbaarheid. Mijn initiële blog was niet perfect, begrijpelijk voor een eerste poging. Na Quiams feedback werd het al snel tien keer beter. Een week later kon ik eindelijk aan de slag met mijn initiële keuze voor Bessems Marketing Service: grafisch ontwerpen. Ik kreeg een uitdagende opdracht om telefoonhoesjes te ontwerpen voor alle voetbalclubs, zowel binnen als buiten Europa. Deze taak nam ongeveer een week in beslag, maar de klant was zeer tevreden over de ontwerpen. Bovendien heb ik me beziggehouden met branding en social media voor een andere klant, waar ik een logo en Instagram-highlights mocht creëren. Ook hier was de klant tevreden met het resultaat.


 

Bessems Marketing Setvice

Laatste maand stage bij Bessems Marketing

Helaas was mijn stageperiode beperkt tot slechts 2 maanden, waardoor dit meteen mijn laatste maand was. Desondanks heb ik in deze laatste fase nog veel meer geleerd, dus geen zorgen, de blog is nog niet ten einde. Gedurende deze tijd heb ik me verdiept in het concept van landingspagina's, waar ik initieel weinig van afwist. Gelukkig hebben Quiam en zijn team me weer uitstekend uitgelegd dat landingspagina's verband houden met het creëren van meerdere pagina's voor verschillende steden, provincies of onderwerpen op je website. Dit optimaliseert de zichtbaarheid op Google wanneer iemand die specifieke locatie of dat onderwerp invoert. Ik heb deze techniek toegepast op de website van Bessems Marketing Service en andere sites die door Bessems zijn gemaakt. Daarnaast mocht ik me ook bezighouden met fotografie voor Bessems Marketing Service, aangezien ze naast marketing ook foto- en filmopnames verzorgen. Samen met Quiam heb ik zelfs het bureau voor de nieuwe stagiaire opgezet en klaargemaakt. Tijdens mijn stage bij Bessems heb ik niet alleen geleerd hoe ik een eenvoudige website kan bouwen, maar als ik meer tijd had gehad, had ik ook de kans gekregen om te leren hoe je een professionele website ontwikkelt. Helaas is de stage nu voorbij, maar gelukkig kan ik Quiam altijd benaderen voor verdere vragen.Video en foto Bessems

Wat heb ik geleerd

Ik heb de kans gekregen om alles wat ik niet wist, zoals webdesign, SEO en social media, te leren tijdens mijn stage. Daarnaast heb ik mijn kennis over grafisch ontwerpen uitgebreid. Ook kreeg ik de gelegenheid om video's te bewerken voor een klantenpodcast en bedrijfsfilmpjes, waar beide klanten zeer tevreden mee waren, aangezien Bessems Marketing Service zich richt op hoogwaardige kwaliteit. Mijn vaardigheden in fotografie zijn eveneens verbeterd, en ik heb zelfs enkele nieuwe websitefoto's mogen maken voor Bessems. Als een van deze aspecten je interesseert, neem dan gerust contact op!


Groetjes Kjell :)

35 weergaven

Comentários


bottom of page