top of page
  • Foto van schrijverBessems Marketing Service

De kracht van influencer marketing

Je kunt er niet meer omheen, influencers zijn overal en hebben een enorme invloed op deze maatschappij. Deze social media sterren worden dan ook regelmatig ingezet door marketingbedrijven zoals Bessems Marketing Service voor influencer marketing. Maar wat houdt influencer marketing precies in en waarom is het zo effectief?Wat is influencer marketing?

Bij influencer marketing wordt er samengewerkt tussen bedrijven en een influencer om producten of diensten te promoten. De influencer deelt foto's of video's van het product op zijn of haar social media kanalen en beveelt het aan bij zijn of haar volgers. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van de hashtag #spon of #ad om aan te geven dat het om een gesponsorde post gaat.


De kracht van influencer marketing marketingbureau Bessems Marketing Service aanbiedt ligt vooral in het feit dat influencers een groot bereik hebben en een band hebben opgebouwd met hun volgers. Hierdoor is de boodschap die zij overbrengen geloofwaardiger en wordt het sneller opgepikt. Bovendien kan influencer marketing helpen om een jongere doelgroep te bereiken, aangezien zij vaak meer tijd op social media doorbrengen dan op andere kanalen.


Soorten influencer marketing

Er zijn verschillende soorten influencer marketing mogelijk. Zo kan er gekozen worden voor macro-influencers, die meer dan 100.000 volgers hebben en daarmee een groot bereik hebben. Maar ook micro-influencers, die tussen de 10.000 en 100.000 volgers hebben, worden steeds vaker ingezet. Zij hebben weliswaar een kleiner bereik, maar een hogere engagement rate en zijn vaak goedkoper om mee samen te werken.


Naast deze twee soorten influencer marketing, wordt er ook steeds vaker gebruik gemaakt van nano-influencers. Dit zijn influencers met minder dan 10.000 volgers, maar die wel een hele specifieke doelgroep aanspreken. Zij hebben vaak een sterke band met hun volgers en zijn daardoor in staat om producten of diensten goed onder de aandacht te brengen bij hun achterban. Bessems Marketing Service heeft een breed scala aan influencers, van macro tot nano marketingbedrijf Bessems Marketing Service kan je hulp bieden bij het zoeken naar influencers.


Influencer marketing kan dus een krachtige tool zijn om jouw merk onder de aandacht te brengen bij een grote en specifieke doelgroep. Door samen te werken met influencers die passen bij jouw merk en boodschap, kun je een groter bereik genereren en de betrokkenheid bij jouw merk vergroten. Wil jij ook starten met influencer marketing? Klik dan hier om contact op te nemen.

19 weergaven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page